Λίγα λόγια για το χωριό των Ρούστικων,
όπου βρίσκονται οι κατοικίες "Abelos Villa".Ρούστικα είναι λέξη λατινική: RUSTIKUS. Στο χωριό υπάρχει το γνωστό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, που χτίστηκε το 1200 και η εκκλησία της Παναγίας που χτίστηκε το 1100, με τις σπάνιες τοιχογραφίες, χαρακτηρισμένη "Ιστορικό Ιερό Μνημείο".

-

Εκκλησία της Παναγίας , Δρόμος στο χωριό Ρούστικα

Επίσης υπάρχει Μουσείο όπου φυλάσσονται παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Τα Ρούστικα αν και είναι πόλος έλξης τουριστών, διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους.
Τα Ρούστικα προσφέρονται για ποδηλασία και πεζοπορία - Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 - μέσα από καταπράσινα φαράγγια.
Κοντινές διαδρομές με αυτοκίνητο (15-30) λεπτά είναι η Αρχαία Λάππα, η Αργυρούπολη, η Λίμνη Κουρνά, ο Μούνδρος, περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλος.

Εκκλησία Αγ. Χαράλαμπος

Μετά από μία κουραστική, αλλά ευχάριστη μέρα θα αποζημιωθείτε στις όμορφες παραδοσιακές Κρητικές ταβέρνες και στα καφενεία.
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολλά πανηγύρια στις γύρω περιοχές, με κρητική μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Παραδοσιακό καφενείο - ταβέρνα

To "ΑΒΕLOS" villa είναι ιδανικό για οικογένειες και φιλικές παρέες και προτείνεται για ήσυχες και ευχάριστες διακοπές υψηλού επιπέδου για χειμώνα και καλοκαίρι.

Προτείνεται η ενοικίαση αυτοκινήτου.

Roustica Village-Roustica Village

'' Cretan House '' Παραδοσιακό Εργαστήρι Λαϊκής Τέχνης